La cooperació entre el tercer sector i les empreses és clau per fomentar la inclusió social i generar un impacte positiu en la societat. Recentment, i amb un gran éxit de participació, el Hub Social Barcelona ha estat l’escenari d’una jornada organitzada per ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) en col·laboració amb La Teranyina de Darwin i amb l’objectiu de potenciar aquestes aliances estratègiques. L’esdeveniment va posar en relleu com les empreses poden contribuir a la millora de les oportunitats laborals de col·lectius vulnerables.

Importància de la col·laboració entre empreses i tercer sector

Segons dades presentades durant la jornada per Daniel Juliá, director general de REIR (Recursos Educatius per la Infància en Risc) i Eines per Tothom i que va fer la presentació i introducció, a Catalunya hi ha més de 3.000 entitats socials que generen prop de 100.000 llocs de treball. Aquestes xifres subratllen la importància del tercer sector com a motor econòmic i social. Mitjançant col·laboracions estratègiques, es poden crear sinergies que afavoreixin la inserció laboral i la igualtat d’oportunitats.

Inici de la jornada d'ECAS amb Dani Juliá i la sala plena de professionals. Parlarem de la col·laboració entre tercer sector i empreses

Bones pràctiques i casos d’èxit

Durant la taula rodona de la jornada, diversos experts van compartir experiències i bones pràctiques, destacant la importància de les aliances entre entitats i empreses. Entre els ponents, es trobaven:

  • David Pradal Garí (Sinergia Team & Training S.L. i Cualifica Centro de Formación)
  • Òscar Garcia Sánchez (Mitie, divisió de grans comptes)
  • Oriol Pagès Canals (REIR, Recursos Educatius per la Infància en Risc)
  • Manu Izquierdo Sánchez (Eines per Tothom, moderador de la taula)

Aquesta diversitat d’experiències va aportar una visió enriquidora sobre com les empreses poden implicar-se en la transformació social.

ECAS: Un referent en la lluita per la inclusió social

Què és ECAS?

ECAS és una federació que agrupa 114 organitzacions privades sense ànim de lucre a Catalunya, totes elles dedicades a la inclusió de col·lectius en situació de risc social. Fundada el 2003, treballa per enfortir la coordinació entre entitats, administracions i empreses per garantir la igualtat d’oportunitats.

Àmbits d’actuació d’ECAS

Les entitats membres d’ECAS cobreixen diferents àrees, com ara:

  • Infància i joventut
  • Persones amb discapacitat
  • Gent gran
  • Col·lectius immigrants

Entitats i empreses participants en la jornada

REIR (Recursos Educatius per la Infància en Risc)

Aquesta associació sense ànim de lucre opera a Granollers, Vallès Oriental i Osona, gestionant projectes per infants i joves en risc. Ofereix tallers de benestar emocional i formacions subvencionades per millorar les oportunitats laborals.

Eines per Tothom

Especialitzada en formació i reinserció laboral, aquesta entitat impulsa programes innovadors en sectors emergents, com la creació de videojocs, ajudant a millorar la competitivitat professional dels seus participants.

Mitie

Empresa britànica líder en serveis i instal·lacions, amb presència a Espanya a través de Mitie Integra. Treballa per la inclusió laboral de persones amb discapacitat i fomenta la diversitat en el mercat laboral.

Sinergia Team & Training

Especialitzada en formació i consultoria, ofereix cursos adaptats a les necessitats del mercat, contribuint així a la qualificació professional en sectors com sanitat, serveis d’instal·lacions i dependència.

La jornada al Hub Social Barcelona ha deixat clar que la col·laboració entre empreses i tercer sector és essencial per avançar cap a una societat més justa i igualitària. Aliances com les promogudes per ECAS, REIR, Mitie, Eines per Tothom i Sinergia Team & Training són exemples inspiradors del potencial d’un treball conjunt.

Vista de la sala on es desenvolupa la jornada d'ECAS al Hub Social Barcelona.Parlarem de la col·laboració entre tercer sector i empreses
Traduir
×